13/2/09

És l'hora de vestir-nos per no arribar tard a la funció

Joan Brossa fa jocs de mans

L’il·lusionisme, conegut sota els noms diversos de màgia blanca, jocs de mans, escamoteig i prestidigitació, és l’art i la ciència de mentir per entretenir. Es tracta de l’única matèria en què resulta més fàcil d’enganyar l’intel·ligent que no pas l’ignorant; perquè l’intel·ligent no s’oposa a la il·lusió i, en canvi, l’ignorant veu en els jocs un repte a la seva intel·ligència.
Joan Brossa, El País, 29 de desembre 1985

Brossa fa jocs de mans a la pista del Circ Cric, en un sopar d'amics, el 15 de juny de1981. Fotografies de Jaume Maymó
(ens voleu ajudar a identificar als participants en aquesta nit màgica? ens plaurà posar-hi els noms!)
El Circ Cric és el primer intent reeixit de regenerar l’espectacle circense a Catalunya, el primer circ que neix en els ambients de renovació de la dècada dels setanta, un decidit pas endavant per a la definició d’un circ català que s’expressa en català i amb un llenguatge escènic contemporani.
Cal insistir en el fet que el naixement del nou circ català va comptar amb el suport i l’apadrinament d’alguns personatges lligats a l’alta cultura, entre els quals i de manera molt especial, els activíssims Xavier Fàbregas i Joan Brossa, que, cada un des del seu camp d’acció, tant van saber estimular els artistes interessants del moment. També J. V. Foix i Joan Miró, espectadors privilegiats dels inicis del Circ Cric
Brossa va fer una reivindicació constant d’allò que en deia arts parateatrals, àmbit al qual va atorgar una transcendència cultural que molts sectors de la cultura catalana interpretaven com una excentricitat quan no una provocació.
Jordi Jané i Joan M. Minguet, Per una poètica del risc, L’art del risc, KRTU, 2005

Documentació i redacció de Jaume Maymó
Gràcies, Jaume

2 comentaris:

Anònim ha dit...

possibles assistents al sopar del cric:
* Manel Trias
* Tortell Poltrona
* Montse Trias
* Germinal Maymó
* Doctor Soler (quan encara portava les sabates del seu pare, el Dr. Soler)
* Elena Castelar
* Lourdes Montorio
* Enric Ases
* Oriol Boixader
* Jordi "Perillós"
* Joan Brossa
* l'amic fotògraf

Ultratech4you ha dit...


I really loved reading your blog. It was very well authored and easy to understand. Unlike other blogs I have read which are really that good.