31/1/09

El camí de l'oca

Joan Brossa i Niebla

“La col·laboració entre Niebla i jo vingué arran de la presentació del meu llibre de poesia visual a Girona. Jo coneixia la tècnica i l’obra del pintor i vaig creure que es podria adaptar perfectament a la meva poesia, ens ho vam plantejar i ara ja tenim el resultat: el camí de l’oca!.


Aquesta sèrie de fotografies de Jaume Maymó corresponen a la presentació del llibre d'artista El camí de l'oca a la Galeria Joan Prats, el 20 de novembre 1981, amb Brossa, Niebla i Daniel Giralt Miracle. Brossa obria el llibre amb una esfera de rellotge amb els números i el tancava amb les dues agulles, com si fos un parèntesi. En mig, Niebla juga amb el temps, i ens presenta els dotze números del rellotge amb un gran desplegament de recursos creatius (manipulacions, collage, estrips...). Dins la capsa hi anava també un petit manual d'instruccions del joc de l'oca.

La pintura de Josep Niebla és per a mi, un complement inigualable per a la meva poesia, i crec que ha sabut captar perfectament l’essència del seu missatge: el nostre treball en equip ha estat molt satisfactori, ja que Niebla ha posat la música adequada al meu guió.

El camí de l'oca estableix un paral·lelisme entre el joc infantil de l'oca i la vida humana que es trasllada a través del temps, com en un joc. La vida és un viatge en el temps.
Joan Brossa, Punt Diari, Girona, 7 de juny de 1981

Documentació i redacció de Jaume Maymó
Gràcies, Jaume