10/2/09

La cantatriu

Joan Brossa i Anna Ricci

A les ACCIONS MUSICALS Brossa desmitifica la figura romàntica de l’intèrpret i reivindica la figura de la cantatriu que es transforma en un personatge de carn i ossos i surt a l’escenari a actuar.
Anna Ricci, una de les intèrprets d’aquest país que més ha treballat en el camp de la investigació musical, s’adapta a la perfecció a la imaginació desbordant de Joan Brossa.
Acció musical, de Joan Brossa a Zeleste, 1980
Fotografies Jaume Maymó

GUIÓ APÒCRIF DE L’ACCIÓ MUSICAL

ACTE ÚNIC

Entra per l’esquerra la cantatriu en vestit de nit vermell.
Passa per davant del piano i s’acosta a una gramola. Hi posa un disc. L’escolta un moment i s’en va cap al piano.
La cantatriu encén una cigarreta. Agafa una baralla de cartes. Fa un solitari tot tirant les cartes, una a una, damunt les cordes del piano.
Mira al públic irònicament.
La cantatriu s’en va pel pati de butaques.
Aplaudiments!


Dotada d’un talent excepcional i d’una sensibilitat afinadíssima, Anna Ricci podia expressar-se magistralment en el camp de la lírica clàssica i en els camins inexplorats de la recerca innovadora i, de totes maneres, tot ho feia aparentment fàcil i a l’abast de la humanitat que li era propera.
Albert Mallofré, Homenatge a Anna Ricci, Foyer del Gran Teatre del Liceu, 20 de juny de 2001

Documentació i redacció Jaume Maymó
Gràcies Jaume

1 comentari:

Green Kokichi ha dit...

Business Neon Signs

One of the most efficient ways of advertising in today’s world is using neon signs for the commercial advertising of your business, be it an eatery, or a parlour, an auto parts outlet, or simply a grocery shop. Having a shiny and flashy business neon sign on the entrance, or a soft simple one inside, business neon signs always are able to enhance the ambience and grab the attention of the customers. They have the potential to give your business a bright spark. Making them look distinguished and unique is something that can be easily achieved with the range we have at our disposal. The wide assortment of business neon signs available at Everything-Neon are sure to get your customers flowing in in no time.
neon restaurant sign
mobile phone forensics