9/2/09

Benvingut, Lindsay!

Joan Brossa i Lindsay Kemp

“Lindsay Kemp, gran admirador de Miró, ha manifestat que actuar a la Fundació Miró serà un fet important a la seva vida, i no cal dir que la nostra joia, una vegada vençuda la misèria d’uns obstacles, ha arrenglerat muntanyes, perquè sabem la importància de l’esdeveniment i sempre hem cregut que un fet així forçosament havia de néixer. Amb parets tan clares la nit no progressa!
Senyores i senyors: El fanal de Lindsay Kemp ha vençut l’embut de les ombres, i el peix es disposa a saltar. El teló s’aixeca! Que les flors ragin al pou del Teatre!
Actuació de Lindsay Kemp a la Fundació Miró, 1980
Fotografies de Jaume Maymó


La personalitat de Lindsay Kemp és un calidoscopi que sorprèn. En el nostre món teatral, enfosquit a corre-cuita pels babaus del passat, les funcions van en orri entre la boira. La faràndula no guarneix el terrat ni fa neteja. Es perden els diumenges.
Lindsay Kemp de seguida va saber arraconar la boira amb l’escombra del seu art, fet d’olors, colors i sons, a més de seny i d’una encrespada audàcia de cossos en lluita.
Cada obra continua el fil poètic. Kemp esdevé una institució completa: autor, director, escenògraf, actor, mim, ballarí, sap com posar mil i un miralls a la verdor del seu equipatge. Sempre el mateix penyal vigila la seda.
Regne per regne, sembla que Lindsay Kemp tingui un parentesc en el temps amb aquell altre inventor teatral vertiginós, Leopoldo Frègoli, creador del transformisme i rei del cop de teatre i la sorpresa.”
Joan Brossa, maig de 1980 (ANAFIL, Edicions 62, 1987)

Documentació i redacció Jaume Maymó
Gràcies Jaume

1 comentari:

Green Kokichi ha dit...

Business Neon Signs

One of the most efficient ways of advertising in today’s world is using neon signs for the commercial advertising of your business, be it an eatery, or a parlour, an auto parts outlet, or simply a grocery shop. Having a shiny and flashy business neon sign on the entrance, or a soft simple one inside, business neon signs always are able to enhance the ambience and grab the attention of the customers. They have the potential to give your business a bright spark. Making them look distinguished and unique is something that can be easily achieved with the range we have at our disposal. The wide assortment of business neon signs available at Everything-Neon are sure to get your customers flowing in in no time.
neon restaurant sign
mobile phone forensics