30/12/08

L'homenatge del Jordi Pinyol


Aquest 30 de desembre farà deu anys que es va morir Joan Brossa. En motiu de l'efemèride, un grup de blocaires ha posat en marxa el projecte Abloccedari, per homenatjar el poeta visual a través de la xarxa. La voluntat dels promotors és que durant les primeres hores d'aquest matí, tothom qui ho vulgui publiqui un apunt al seu bloc sobre en Brossa.

La ciutat de Reus ja va homenatjar Joan Brossa aquest mes de novembre passat, en incloure diverses referències al poeta en una bona part dels actes de la quarta edició del festival de poesia Taca d'Oli.

Per la meva part, vull fer una modesta aportació a aquest homenatge mostrant-vos allò que, de ben segur, tots i totes hem fet en algun moment de les nostres vides: imitar la poesia visual que vam descobrir a través de Brossa.

Ja fa uns quants anys que vaig fer aquest parell de poemes visuals. La prova la teniu en el fet que estan escrits en un foli amb una màquina d'escriure. Sí, aquells artilugis que fèiem servir en una altra era, anterior a l'aparició dels ordinadors a les nostres vides. Per aconseguir l'efecte visual que volia havia d'anar movent el rodet de la màquina d'escriure amunt i avall, intercalant les lletres i girant el foli, canviant-lo de posició o doblegant-lo per tal d'obtenir els resultats que podeu veure tot seguit (cliqueu a sobre de les imatges per fer-les més grans i veure-les millor).





Jordi Pinyol, El bloc d'un de Reus
Gràcies, Jordi