30/12/08

L'homenatge de L'hora del lector

Benvolguts amics i benvolgudes amigues dels homenatges literaris, i amigues i amics també dels aniversaris visuals, i fins i tot amics i amigues de tant en tant dels nombres rodons, avui dimarts 30 de desembre es compleixen 10 anys de la mort del poeta Joan Brossa, i resulta que ha sorgit un grup de benvolguts amics blocaires que s'ha ficat a remoure cel i terra per tal de retre-li un petit homenatge a Brossa. És per això pel que aquests amics han format un col·lectiu anomenat L'abloccedari Brossa, que coordina el voltant dels dos-cents blocs que avui ens afegim a recordar l'obra i la memòria d'un dels més moderns i heterodoxos (valgui la redundància) dels
poetes catalans, i europeus, i de tot el món, qui era capaç de compondre sonets i sextines amb bon pols i d'escriure, amb una pilota de futbol o amb un revòlver, poemes que impactaven als ulls com un directe de boxa.

La manera d'aquest bloc d'afegir-se a l'homenatge col·lectiu a Brossa, benvolguts amics i benvolgudes amigues, ha estat tornar a reproduir avui el reportatge de la Marina Espasa i de l'Enric Juste, que es va emetre a L'hora del lector dedicada a Joan Brossa, amb la participació de la Rosa Novell i del Carles Santos, el passat dia 15 de maig.



I si voleu tornar a veure l'esmentat programa, aquí el teniu disponible sencer i de franc, gràcies al servei de TV3 a la carta.



I per últim, benvolguts amics i benvolgudes amigues de la vida en Brossa, ja sabeu que podeu afegir tots els vostres comentaris d'inspiració brossiana que us vinguin al baló del cap o al revòlver del cor. Bon dimarts de poesia i d'homenatges lírics, amigues i amics!

(No us perdeu aquest article de Ramón de España que Estambularia va deixar com a comentari al blog del Sr. Boix)

L'hora del lector, El blog del Sr. Boix
Gràcies, Sr. Boix i Cia.

1 comentari:

David Gálvez Casellas ha dit...

Excel·lent entrada, Sr. Boix. Llàstima (ara li faré una noteta privada al seu blog) que el segon video no es pugui veure... Passi records de part meva al Carles Álvarez (amic entranyable) i també al Sr. Manzano (a qui vaig sentir explicar no fa gaire delicioses anècdotes mallorquines en què apuntava un canó de llum força lúbric durant el concert d'una celebritat illenca) o al Pérez-Andújar (gairebé massa intel·ligent i que va saber explicar els millors acudits de la nit):

1) Dos que es troben. Un li diu a l'altre: "Saps quines són les dues xacres de la humanitat? La ignorància i la indiferència". L'altre respon: "Ni ho sé, ni m'importa".

2) ¿Cuál es el colmo de un existencialista? Kierkagaar i no poder.

Au, gràcies i seguiu amb la bona feina. Salutacions també per tota la resta de patuleia del Saló de Lectura!