10/1/09

[...]dau al quatre, dau al cinc... dau al set !

Tamborinada 80

Tornem endarrera i, a finals dels setanta i principis dels vuitanta, la ciutat era una festa, una festa creativa i bullia, bullia.
Les arts populars i parateatrals, que només havien interessat a Sebastià Gasch, ja no necessitaven binocles.

La fundació Miró feia volar "bombes de paper"; el museu d'història regava les flors de "la primavera al Tinell"; Comediants feia sortir el Sol Solet i després treia foc i trons pels queixals com diables; la cúpula venus, la cuina de les arts, el Llantiol i, fins i tot, el Malig, obrien les finestres de nit o de dia; el circ plantava la carpa a l'escorxador; a la filmoteca no tot era en blanc i negre; el Jamboree encara fumava; el Zeleste repartia galetes galàctiques i l'Anna Ricci posava discos al gramòfon.

Brossa, que tenia el seu confessionari sempre obert amb les claus posades a la travessera de gràcia, a dalt de tot on s'aturava aquell "montacargas", el podies trobar per qualsevol racó, fins i tot a Cornellà fent riure als clowns o al burgès Liceu, o bé menjant una truita amb la Montse "la india", això sí, sempre sense perruca i amb una camisa de "franela" i de quadres.

J.M. Mestres Quadreny, J. Brossa, Ll. M. Riera i Pepa Llopis

Al Parc Güell el trobem envoltat de criatures, amics i coneguts: la Pepa, en Lluís M., la Rosa Maria, en Josep M., en Germinal, ..., tota la companyia de Comediants fent soroll, el Dr. Solé que llavors era el director de pista del Cric, tota la família de Can Forés -que van fabricar les darreres bombes de paper del país-, els Marduix de San Esteve de Palautordera, etc. etc.











La festa va acabar fent volar coloms i enlairant bombes de paper: de les clàssiques "montgolfier" en forma de pera, als animals voladors (una vaca, un pollastre, ...) fins a la partida de daus i les seves combinatòries, a cel obert: dau a l'u, dau al dos, dau al tres, dau al quatre, dau al cinc... dau al set !

Música i fi de festa. Tots cap a casa, "si es que hi han cases d'algú."

Totes les imatges són de Jaume Maymó i corresponen a la Tamborinada 80 al Parc Güell, el 18 de maig de 1980. El joc de daus és de la Casa Forest i l'animació va a càrrec de Comediants.

Gràcies, Jaume